Jamie Oliveri läätsesupp

Läätsesupp

Jamie Oliver – me kõik teame, kes ta on. Tema “impeerium” ulatub raamaturiiulist konservipurgi ja kohvitassini. Kes praeb oma õhtuseid kotlette tema nimelisel pannil või lehitseb ilusatest piltidest pakatavat ajakirja ajaviiteks. Vast peaaegu kõik on Jamie nime ja brändiga kokku puutunud. Kellele ta stiil meeldib ja kellele mitte, on juba iseküsimus.
Seekord ei hakanud me Eevaga tema 30 või 15 minuti roogasid testima, vaid läksime laisemat teed pidi. Tegin tema sulest hoopis üle lihtsa sügisese supi, mis oma tagasihoidlikust välimusest hoolimata on väga maitsev ja kosutav. Retsepti leiate siit.

1 pakk suitsupeekonit
200 g läätsesid
2 l puljongit
2 punast sibulat
2 keskmist porgandit
3 sellerivart
2 küüslauguküünt
0,5 tl tšillihelbeid
1 tl kuivatatud tüümiani
1,5 tl soola
1 purk valgeid ube
kaunistuseks peterselli

Prae peekon ja nõruta üleliigsest rasvast. Lisa puljong ja läätsed koos hakitud küüslaugu, hakitud sibula, tšilli, soola ja tüümianiga. Keeda umbes 10 minutit ja lisa hakitud porgand. Keeda kuni porgand on peaaaegu pehme, umbes 5-7 minutit. Seejärel lisa nõrutatud valged oad, lase supil uuesti keema tõusta ja vajadusel lisa soola. Kaunista peterselliga ja söö koos mõnusa viilu leivaga.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *