Spinati ja datlitega täidetud kanafilee

Tere, pole ammu kirjutanud! Tõepoolest. Nimelt andis otsad (ha-ha) mu kaamera ja välgu vaheline juhe, ma ei saanud enam korralikku pilti teha ja sellest ka vaikus. Samas, kui ma lõpuni aus olen, siis “tänu” mu kestvale viletsale tervislikule olukorrale (kuu aega palavikku, juhei) ei ole ma ka midagi eriti orgasmilist süüa teinud. Esiteks, söögiisu on kadunud ja teiseks, ei jaksa, ei viitsi, ei huvita. Mina, ja pole söögiisu ega -huvi, see on lausa peaaegu, et uudne olukord. Kästi palju-palju puhata ja magada, loodetavasti avaneb mul selleks millalgi ka võimalus.
Kõigepealt pole ma veel mitte mingisuguses jõulumeeleolus. Pole mitte midagi ette valmistanud. Pole veel täit plaani, kuidas midagi teha, kellele ja kellega. See kõik tundub nii väsitav, väsitav! Tänu sellele jõudsime ka alles täna oma esimesele jõulukingiostutuurile. See oli õnneks peaagu edukas, tundub, et saame vaid kahe käiguga hakkama. Peale Rocca al Mare keskuse külastamist (mis on nii suur, et ma peaaegu alati eksin sinna ära) olime igaljuhul näljast nõrkemas ja õnneks oli mul välja valitud väga kiirelt valmiv roog. Igaljuhul tundus, et see on väärt jagamist, sest see valmis väga lihtsalt. Pärit on see Olive viimasest numbrist.

2 kanafileed
100 gr spinatit
2 datlit
1 sibul
1 küüslauguküüs
vahtrasiirupit või mett
oliiviõli
soola, musta pipart
rohelisi herneid

Haki sibul ja küüslauk, hauta õliga pannil umbes 5 minutit. Lisa peenelt hakitud datlid ja hakitud värske või külmutatud spinat. Sega ja hauta veel umbes 5-7 min. Pane ahi soojenema umbes 200°C peale. Lõika kanafileed taskuteks ja riputa sisse veidi soola. Nüüd täida kanafileed täidisega ja aseta need ahjuvormi. Nirista peale veidi mett või vahtrasiirupit, veidi oliiviõli, riputa peale soola-pipart ja küpseta ahjus 20 min. Serveeri aurutatud või keedetud roheliste ubadega.

Spinat ja dattel moodustavad huvitava maitsekombimatsiooni, kana mahladest ja vahtrasiirupist saab väga mõnusa kastme ubadele peale valamiseks.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *