Täidetud suvikõrvits vol. 2

Ei, ma pole surnud ega kuskile kadunud ega lukutaga hoitud. Hmm, kuidas ennast nüüd välja vabandadagi … Mitte, et ma poleks süüa teinud vaid mul on hoopis muud põhjused. Las ma alustan päris algusest. Esiteks, eelmine nädal alustasin uues töökohas, see on olnud suuremat sorti elumuudatus. Siis nädalavahetusel oli kohe võimalus tutvuda uute kolleegidega töövälises keskkonnas ehk siis toimusid firma suvepäevad Vormsi saarel, kuhu ma polnudki varem sattunud. Seal oli meeleolukas ning me PeZiga võtsime plaani kindlasti sinna tagasi minna järgmisel suvel, aga siis juba omal käel ja jalal. Seal on sadamas muide kohe täitsa jalgrattalaenutus, mis teeb asja veel eriti mugavaks.
Ja teiseks, ma pole midagi uut lihtsalt teinud mida teiega jagada! Mis ma ikka samadest asjadest seletan, seda on ju igav lugeda.
Aga üks vanem soovitus tahaks küll uuendust, nimelt see eelmise aasta täidetud suvikõrvits. Ma pole ilmselt ainuke, kes sellele köögiviljale üritab pea iga päev erinevat kasutust leida. Seekord muutsin tiba täidist, ja jagan seda teiega sellepärast, et see oli super. Palju parem kui see vanem retsept. Mahlane, huvitava maitsega ja muidugi, figuurisõbralikum.

1 suvikõrvits
300 gr kana hakkliha
1 tl karrit
1 tl tikka masalat
soola
1 tops maitsestamata Activia jogurtit
ca 150 gr mozzarella juustu
oliiviõli

Poolita ja uurista kõrvits, pintselda seest õliga ja küpseta 10 min 200°C ahjus. Vahepeal valmista täidis – kuumuta pann, lisa pannile õli ja kuuma õli sisse karri ja masala, prae minutijagu ja lisa hakkliha. Prae, kuni hakkliha on pruun, lisa väljauuristatud ja hakitud täidis ja prae 3- 4 min. Lisa segule jogurt ja maitsesta soolaga (tee natuke soolasem täidis). Nüüd võta ahjust kõrvitsapoolikud, täida seguga ja lükka ahju tagasi umbes 10ks minutiks. Võta uuesti ahjust, kata mozzarellalõikudega ja kuumuta, kuni juust on mõnusalt sulanud.

You may also like...

2 Responses

  1. vernanda says:

    ma lähen kohe kergema südamega ämma juurde, sest sealt pakitakse alati suvikõrvitsad kaasa!:)

  2. Kärt says:

    Mu “ämm” on samasugune :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *