Kinoasalat

Kinoa vastu tärkas mul mõnda aega tagasi huvi, kui sõbranna seda väga kiitis (tsau Oxx!) ja siis kui Pille aasta algul mitmeid kinoasalateid oma blogis avaldas. Eriti võlus mind selle välimus, kinoa läbikumavad ja kaunid terakesed on minu arvates väga dekoratiivsed. Ja nagu Wikist lugeda saab, on tegemist hoopis seemnetega ja lisaks veel väga kasuliku toiduainega.

2 dl kinoad
4 dl vett
1 karp ehk 100 gr pestud spinatit
1 granaatõun
400 gr kanafileed
1 väiksem lillkapsas
0,5 tl kurkumit

Pese kinoa ja keeda umbes 13-15 minutit. Lase veidi jahtuda ja vala kaussi, kuhu segad ka ülejäänud salati. Tükelda kana, prae kuumal pannil pruuniks, maitsesta soolaga, lisa kinoale. Puhasta lillkapsas, keeda soola ja kurkumiga maitsestatud vees. Kurkum annab lillkapsale kauni kollase välimuse. Kurna ja lisa ka lillkapsas koos puhastatud granaatõuna ja pestud spinatiga salatisse. Sega õrnalt, serveeri niisama või krõbeda saia kõrvale.

Igaljuhul olen ka mina kinoast vaimustuses, see on huvitava ja kerge maitsega, ideaalne riisi asendamiseks. Ja ka cous-cousi/kuskussi, mida minul siiamaani sõredana valmistada pole õnnestunud.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *