Lillkapsa püreesupp

On aeg anda kõhule natuke puhkust. Suppidega. Alanud supihooajast on kirjutanud ka teised blogijad ja neil kõigil on tuline õigus. Kellel põhjuseks Eestimaad tabanud külmalaine või lihtsalt väsimus raskest söögist. Ma arvan, et kuulun mõlemate leeri.

1 keskmine pea lillkapsast
1 l jagu vett
1 puljongikuubik
200-300 gr kanafileed
õli, soola, valget pipart, tšillihelbeid

Keeda puljongiga maitsestatud vees lillkapsa õisikud, nõruta, hoia alles kogu puljong. Lõigu kana väiksemateks tükkideks, prae kõrgel kuumusel maitsestades soola, valge pipra ja tšillihelvestega, tõsta kõrvale. Püreesta lillkapsas, lisades aeg-ajalt puljongit kuni sellise konsistentsini, kui paksu suppi parasjagu soovid. Jaota supp ja kanatükid võrdselt kaussidesse. Pildil supp kaunistatud praetud õhukeste lillkapsa viiludega.

See supp maitses isegi meeslemmikule, kellele tegelikult püreesupid üldse ei meeldi. Lillkapsa püree on isegi ilma koore või toorjuustuta suhteliselt kreemise maitsega. Kui teha seda suppi ilma kanata, soovitaksin lisada küll toorjuustu, umbes 100 gr jagu, saab nö. tummisem. Kindlasti sobiksid siia lisandiks ka saiakuubikud.
Meie poolt edukat uut aastat ja palju uusi ja huvitavaid maitseelamusi kõigile!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *