Pastavorm kitsejuustu ja pestoga

Juustusõbrad, ahoi! Selle roa võiks teoreetiliselt nimetada ka kolme juustu pastaks aga see pole päris õige, sest domineerivad seal hoopis teised maitsed. Ideaalne argipäeva õhtuks, sest seda on lihtne teha ja mitte midagi ei pea isegi lõikuma!
Siit saab 4 portsjonit.

400 gr pastat
150 gr pehmet kitsejuustu
100 gr toorjuustu
200 gr pestot
2 spl hapukoort
150 gr mozzarellat

Keeda pasta aga jäta ta veidi “tooreks” ehk et hakkaks veidi hamba all veel vastu. Kurna, jäta alles tassitäis keeduvett. Poolde keeduvette vispelda sisse toorjuust, kitsejuust, hapukoor ja pesto. Kuumua sega veidi, et juustud ühtlaseks sulaksid. Vala pasta kastme hulka tagasi, sega läbi. Kastet peaks olema külluslikult, et ehk kui valad vormi, siis peaks see peaaegu kogu pastat katma. Kui ei ole piisavalt, lisa veel parasjagu keeduvett. Kui oled kastme õigeks timminud, vala kogu kupatus ahjuvormi, rebi peale mozzarella ja küpseta ahjus kuni juust on sulanud ja pealt hakkab juba veidi pruunikaks tõmbama.

Kreemine, juustune, lihtne, mmm! Ja nagu valatult, on Nami-Namis just pastavormid kooskokkamise teemaks.

You may also like...

2 Responses

  1. Tundub väga mõnus ja lihtne. Mul on just prooviks ostetud purgitäis Vertigo pestot, peaks nüüd kitsejuustu ka varuma :)

    • Kärt says:

      Jaa, oligi. Kõige parem muidugi samal päeval süües, järgmiseks päevaks muutub see juba tsipa kuivaks. Aga võimalus on see alati veidi rohkema kastmega teha :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *