Salat praetud halloumi ja lambaga

Sõbranna pakkus ükspäev, et ostaks kahepeale pool lammast. Et leidis pakkumise www.elavtoit.com lehelt. Idee oli hea, sest lambaisu oli juba ammu, polnud tükk aega lammast maitsta saanud. Ainuke miinus oli, et lammas tuli ise tükeldada aga ka sellest takistusest saime üle.
Saime siis oma veerand lammast kaenlasse ja agaratena asusime vaatama, milliste tükkidega tegu on. Ja tõdesime, et on vist üks külm talv jälle tulemas, sest see lammas oli küll nii korraliku rasvakihi endale igale poole varunud, et uskumatu. Lõppkokkuvõttes võib öelda, et umbes poole ostetud kogukaalust viskasime lihtsalt rasva näol minema. Sellest on tõeliselt kahju, sest liha, niipalju kui seda saime, oli tõeliselt maitsev.
Õnnestus puhastada ka kahe portsjoni jagu ka lambakarreed, mille marineerisime ja seadsime salati juurde.

300 gr lambakarreed
1 tl kuivatatud tüümini
1 dl valget veini
soola, musta pipart
rooma salatit
kalamata oliive
200 gr halloumit
kirsstomateid
oliiviõli

Hõõru lammas soola ja pipraga, sega omavahel tüümian ja valge vein. Vala marinaad lambale ja lase külmkapis ööpäeva kaetult seista.
Võta lammas kapist ja lase soojeneda toatemperatuurile. Kuumuta ahi 200C-ni. Pruunista lambatükk kuumal pannil ja pane ahju järelküpsema umbes 15 minutiks.
Samal ajal prae viilakateks lõigutud halloumi pannil kuldpruuniks. Võta ahjust lammas ja lase sel paar minutit tõmmata, seejärel lõika parajateks tükkideks.
Säti pestud rooma salat ja tomatid taldrikule, lisa juurde oliivid ja praetud halloumi. Kõigele krooniks pane lambakarree ja nirista üle veidikese oliiviõliga.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *