Kuskussisalat rohkete ürtidega

Nüüd, kui roheline vohab põlvekõrguselt, on seda hea oma aiast krabada ja kaussi söögiks visata. Saab ka turul käimisega hakkama, ma loodan, kui oma aeda käepärast pole.
See lihtne salat on kõigile, kellele maitseb koriander ja petersell sest seda on siin uhkelt. Eriliselt hea maitsenüansi annavad siin röstitud sarapuupähklid ja piparmünt.
Retsept GoodFoodist.

2 dl kuskussi
3 dl puljongit
50 gr röstitud ja kooritud sarapuupähkleid
50 gr röstitud päevalilleseemneid
2 keskmist porgandit
suur peotäis värsket piparmünti
suur peotäis värsket peterselli
suur peotäis värsket koriandrit
poole sidruni mahl ja koor
2 spl extra-virgin oliiviõli
soola

Vala kuskuss madalasse vormi, nt. lasanjevormi, nii, et põhi oleks ühtlaselt kaetud. Vala peale kuum puljong ja jäta umbes kümneks minutiks tõmbama. Vahepeal koori ja riivi porgandid, haki ürdid ja sarapuupähklid. Kui kuskuss on valmis, sega see kahvliga läbi, et see muutuks õhuliseks. Lisa kuskuss ürdisegule koos sidrunimahla ja õliga, lisa veel kõrvitsaseemned ja sega läbi. Lisa maitse järgi soola ja naudi!

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *