Veiseraguuga täidetud pasta

 

Selleaastane käimasolev suvi ei anna just liiga palju põhjust köögis ahjud ja pliidid välja lülitada. Seega üks hea soojendav tummine ahjupasta peaks mõnusalt pärast sellist klassikaliselt vihmast ja tuulist jaanipäeva passima. Eriti neile, et seekord jaaniöö telgis veetsid.
Kuigi selle roa valmimisele läheb üksjagu aega, ei nõua see palju millegi tegemist. Lihtsalt natuke ette planeerimist, et lihahautis eelneval päeval vaikselt pliidile podisema panna.

Lihahautis:
ca 600-700 gr veise välisfileed
1 suur sibul
3-4 küüslauguküünt
2 pakki purustatud tomateid (soovitavalt tetrapakist, 400-450 grammised)
2-3 dl punast veini
3 keskmist porgandit
soola
musta pipart

Pastavormiks:
suuri pastateokarpe
200 gr mozzarellat
värskelt riivitud parmesani

Haki liha suurteks kuubikuteks ja pruunista potis. Riivi porgandid ja lisa koos jämedalt hakitud sibula ja küüslauguga lihale. Vala juurde vein ja tomatid, lisa maitse järgi soola ja pipart. Keera pliidil kuumus madalaks ja lase lihal kaane haududa umbes 4-5 tundi. Jahuta hautis maha ja täida sellega pastavormid.
Tõsta küpsetusvormi põhja kulbitäis kastmevedelikku, et pasta vormi põhja kinni ei hakkaks. Täida pastavormid lihahautisega ja aseta tihedalt vormi, vala karpidele kõige peale veel veidi kastmevedelikku ja rebi peale mozzarella. Küpseta 180°C ahjus kuni pasta on pehme (ca 20 minutit ) ning serveeri värske salati ja värskelt riivitud parmesaniga.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *