Täidetud portobellod

Üheks lihtsaltvalmistatavaks õhtusöögiks või lõuna-ampsuks tahan seda soovitada küll.
Kuigi originaalretseptis on nö. pea kõik koostisosad soovitatud võtta juba poest valmistatuna, siis Eestis pole võimalust, et võtad poest riiulilt paki valmistehtud kuskussi ja selle üle ma küll ei kurvasta. Arvestades, et kuskussi valmistamine võtab aega loetud minutid ja väga vähe vaeva, oleks patt seda valmistehtuna poest ostma hakata.
Kuna viimasel ajal meeldib mulle pea igale poole, kuhu vähegi sobib, kuhjade viisi hakitud peterselli ja koriandrit sisse segada, siis tegin sama ka siin.

4-6 portobello seent
piserdamiseks õli
1 dl kuskussi
vett
100 gr toorsuitsu peekonit
150 gr murendatud fetajuustu
3 magusat pipart (need suured helekollased, müügil praegu turgudel ja Prismades, võib asendada ka paprikaga)
suur peotäis hakitud peterselli
suur peotäis hakitud koriandrit
1 sidrun
soola

Puista kuskuss madalasse kuumakindlasse vormi, vala peale kuum vesi (niipalju, et katab kuskussi ära). Puhasta seened, lõika neist välja jalad, pritsi õliga ja jahvata igasse seenemütsi veidi soola. Haki peekon, prae see krõbedaks ning aseta mitmekordsele köögipaberile nõrguma. Haki piprad või paprikad, prae neid paar minutit pannil koos hakitud seenejalgadega.
Klopi kuskuss kahvliga õhuliseks, lisa praetud peekon ja pipratükid, hakitud ürdid ja murendatud fetajuust. Sega ja maitsesta värselt pressitud sidrunimahlaga ja lisa soovi korral soola.
Eelküpseta seeni umbes 10 minutit 180 kraadises ahjus. Võta ahjust, täida ja küpseta veel umbes 15 minutit.
Serveeri rukolaga või mõne muu värske salatiga.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *