Suhkruta kaera-kookosküpsised

 

Komistasin selle retsepti otse mõned päevad tagasi lihtsalt mööda erinevaid toidublogisid kolades. Silma jäi just selle pärast, et pealkirjas sisalduv “No Sugar” meeldis mulle eriti. Et mul oli kapi peal mõned täiesti mustaks tõmbunud banaani, siis oli kohe võimalus retsept ära proovida.
Mu magusa maitse meel on viimase paari kuu jooksul erakordselt tundlikuks muutunud, mis tähendab, et mida vähem suhkrut kookides-maiustes, seda parem. Just alles hiljuti jõin ema tehtud punase sõstra mahla ilma suhkruta ja see maitses mulle parajalt hapu-magus, millest PeZ arvas aga, et seda on ju võimatu juua. Ei tea.
Ei saa ju muudmoodi, alati on vaja teiste retsepte enda järgi kohandada, tegin sama ka siin. Pean pattu tunnistama, et lisasin küpsisetaignasse mett aga kuna jätsin välja datlid, on see täiesti õigustatud. Noh ja lisatud rummitilk on lihtsalt üks väike viimase hetke vimka.
Küpsisetainast on veidi raske käsitseda aga tuleb varuda kannatust, sest pärast küpsemist küpsised siiski laiali ei pudene. Küpsised on pealt krõbedad vaid küpsetamise päeval. Kui pistad nad purki, on nad järgmisel päeval lihtsalt pehmed pätsikesed. Mida siinkohal ei pea ma üldse veaks.
Originaalretsept Blueberry Girl blogist.

2 väga küpset banaani
0,5 dl õli
0,5 tl vaniljeekstrakti
2 tl mett
1 tl kaneeli
1 tl rummi
2 dl täistera kaerahelbeid
100 gr kookoshelbeid
1 dl kaerakliisid
50 gr kuivatatud jõhvikaid
soovi korral veidi soola

Vajuta banaanid kausis kahvliga ühtlaseks massiks, lisa õli, vanilje, kaneel, rumm ja mesi. Sega ja lisa ülejäänud kuivained. Lase taignal kuskil 15 minutit seista. Moodusta kätega või lusikaga paraja suurusega pätsikesed, küpseta 180°C kraadises ahjus 25 minutit, lase 10 minutit enne söömist jahtuda.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *