Moonised muffinid sidruniglasuuriga

 

Pole ikka väga ammu muffineid teinud, mis iseenesest on häbilugu kuna ma end tihtipeale muffinisõltlaseks tituleerin. Mooniseemnete pakk vedeles mul pikemat aega juba sahtlis, tuletades end iga kord mulle meelde, et ma ju pidin nendega küpsetama.
Retsepti aluseks võtsin selle, väikeste muudatustega.

70 g pehmed võid
2 muna
2 dl suhkrut
70 g 20% hapukoort
100 gr jahvatatud mandleid
2 dl nisujahu
50g mooniseemneid
tsipa soola

1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl sidrunimahla

Glasuuriks:
1 dl tuhksuhkrut
3-4 spl sidrunimahla

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad korralikult vahustades. Lisa hapukoor ja voldi ettevaatlikult sisse. Sega omavahel kuivained, sega jahusse. Sega sisse ka sidrunimahl. Küpseta muffinivormis 180°C juures 20-25 min või kuni pealt kenasti helepruunid. Võta ahjust ja jahuta.
Glasuuri valmistamiseks vispelda kokku tuhksuhkur ja sidrunimahl. Vala glasuur muffinitele või kasta muffinid ükshaaval glasuuri sisse, kuidas endale rohkem meeldib.

Sidrun on siin asendamatu maitseaine. Ei tee hapuks aga lisab just parasjagu teravust. Ja ilma glasuurita ei oleks nad pooltki nii head. Mooniseemnete rohkus ja mandlijahu annavad väga hea mureduse ja kohevuse.
Muide, nipp, mida kuskilt lugesin ja varem ei teadnud, et küpsetuspulber ei tohi olla vanem kui 6 kuud. Nii, et mitme aasta vanune pulber tasub ära visata ja siis poest uus tuua, et küpsetised ikka õige kohevusega oleksid.

You may also like...

1 Response

  1. February 9, 2012

    […] Retseptisoovitusena all lahti rulluvale loole viitaksin hea meelega ühtedele oma lemmikutele: moonimuffinid sidruniglasuuriga. PeZi muid töid ja tegemisi saab uudistada tema […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *