Maapähklivõiküpsised

Tegemist on Angeelika Kangi retseptiga eelmise nädala Ekspressist. Ma pole ammu ajalehest midagi välja lõiganud aga seda retsepti nähes haarasin kohe kääride järgi.

5 dl jahu
1 tl vanillisuhkrut
1 tl soodat
0,5 tl soola
2,5 dl maapähklivõid
2,5 dl siirupit
100 gr võid

Sega ühes kausis kuivained ja teises kausis maapähklivõi, siirup ja toasoe või. Vala kuivainete segu teisele segule juurde ja sega ühtlaseks. Hoia tainast 30 min külmkapis. Soojenda ahi 180°Cni ning vormi taignast pallikesed, mis pannil suru kahvliga lapikuks. Küpseta umbes 10 min.

Need on head muredad ja natuke suulakke hakkavad küpsised, mida kuivalt üle nelja tüki ei nosi, klaas piima tuleb kõrvale võtta või siis saabki end lihtsamini korrale kutsuda. Maapähklivõi armastajale jah, lisaboonusena meeldib mulle õrn karamelline maitse.

You may also like...

2 Responses

  1. Kärt U. says:

    See aasta otsustasin,et kingin sõpradele jõuludeks midagi omatehtud. Ja nii jäingi küpsiste peale pidama. Kuna varem ei ole eriti küpsistega kogemusi ja lemmikretseptid puuduvad, siis kolasin netis ringi, jõudsin siia, katsetasin ja sattusin kohe küpsiste kullasoone peale :). Väga mõnusad muredad, mahedad, lausa suus sulavad küpsised :). Sõpradel on, mida sel aastal oodata!

  2. Kärt says:

    Tere Kärt! Tore kui sulle maitsesid, oleme selles osas ühes paadis :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *