Põhjata kartulipirukas

See pirukas sündis sellest, et PeZ hakkas ükspäev kurtma, kuidas ta ei taha enam hommikuti võileibu süüa, helbeid ammugi mitte ja ma ausalt öeldes ei viitsi ka hommikuti nii palju kokandama hakata, et teha talle omletti või lihtsalt praemune (kui ta seda ise tegema hakkaks, jääks me umbes tund aega tööle hiljaks). Et kas siis ei saaks midagi ise ette teha? Kahekesi nuputades tuli välja, et saaks küll, ühe maitsva soolase piruka.

5-6 keskmist kartulit
~100 gr sulatatud spinatit
4 spl palsamiäädikat
paar peotäit erinevaid metsaseeni (meil olid kukeseened, puravikud ja kuuseriisikad)
3 keskmist sibulat
3 muna
2,5 dl piima
150gr riivitud juustu
veidi fetat või sinihallitusjuustu (jäägid kapist :))

Puhasta seened ja viska pannile praadima, lisa juurde hakitud sibulad, spinat ja palsamiäädikas. Lase neil seal veidi higistada. Koori ja riivi kartulid, klopi munad ja piim omavahel, lisa riivitud kartulitele. Lisa pannilt hautatud seenesegu, murenda sisse feta või sinihallitusjuustu soovi korral ja vala ahjuvormi. Küpseta umbes 200°C ahjus 30 min, riputa peale riivitud juust, alanda veidi kuumust ja küpseta veel 30 min. Enne serveerimist lase veidi jahtuda.

Kuigi see minu hommikusöögiks polnud mõeldud, siis tegin sohki ja võtsin ka ühe väikese lõigu (ja hiljem õhtul veel ühe). Eriti meeldisid mulle seal seened. Sobilik amps igal ajahetkel, kui kõht tühi, eriti hästi veel käib koos värske salatiga, tomatiga või muu suupärasega.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *