Aeglaselt hautatud pardikoivad
Ehk peenema nimega pardiconfit on roog, mis passib just sügisesse nädalavahetusse kõige paremini. Uhkele nimele vaatamata on tegemist hirmlihtsa retseptiga, mis tahab vaid veidike planeerimist. Koivad võib lihtsalt unustada paarisks tunniks ahju, samal ajal kui tuba täitub vaikselt mõnusa lõhnaga, mis ahjust imbub.
Retsept jäi silma eelmine aasta Liina blogist, kus temagi sellele lihtsale ja maitsvale kõhutäiele tunnustust jagab.
Sõltuvalt sööjate arvust vastav arv pardikoibi
värskeid tüümianioksi
loorberilehti
soola ja musta pipart
Hõõru koivad soola ja pipraga, pane marineeruma loorberilehtede ja tüümianiokstega. Järgmisel päeval lao koivad ahjupotti, lase ahjul kuumus maksimumini tõusta ja pane pott ahju. Lase kuumata 15 minutit, keera ahjus kuumus 150°C peale ja lase sulada umbes 3 tundi.
Kõrvale passib hästi õlles või õunamahlas hautatud hapukapsas või röstitud juurviljad.
Pardirasva soovitan ka alles jätta, valades selle läbi sõela suletavasse anumasse, et sellega järgmine kord hõrke ahjukartuleid valmistada.
Viimased kommentaarid