Leivad

Uskumatu, et ma sellega hakkama sain. Arvestades, et mul peaaegu kunagi soolased, kerkimist nõudvad küpsetised välja ei kuku (ciabatta tegemine oli täielik katastroof), olen ma ikka väga üllatunud.
Ma kaalusin seda tegemise ettevõtmist ikka väga kaua aega. Mitu kuud kindlasti kohe. Siis, kui väga paljud eesti blogikokkajad ridamisi oma saavutisi postitasid, ohkasin ma oma saamatuse ohet ja mõtlesin, et sellega ei saa ma elus hakkama. Ja siis mul üks sõbranna tegi ka leiba. Ja see oli väga maitsev. Ja ta ütles, et see on väga lihtne. Siis pidi ta mulle juuretist jagama aga sellega läks ka jamasti, küll ei klappinud meie graafikud ja küll sai juuretis vahepeal surma ka. Ja siis ma lugesin hoopis oma üllatuseks, et juuretist võib täiesti vabalt ise ka teha. Võtsin selle tegemise ette mõttega, et nagunii läheb kogu värk hukka aga vähemalt olen ma ära proovinud.
Juuretise tegin Pille õpetuste järgi, meetodi ja ülejäänud protsessi nipid ja trikid lugesin siit foorumiteemast. Need igati tulid kasuks, näiteks et leib niiskesse rätiksse mässida kohe pärast ahjust tulemist, et koorik kõvaks ei läheks jne. Igaljuhul olen väga rahul tulemusega ja kõik, kes leiba proovinud on, kiidavad ka heaks. Esialgne plaan vähemalt on see, et poest ei tasu enam leiba osta.
Pildil on mandli-rosina-kirsileib ja oliivi-päikesekuivatatud tomati leib.

You may also like...

5 Responses

 1. Maru says:

  Ma pole juba jaanuarist saati ühtki leiba ostnud – muudkui ise teinud ja poe oma väga ei taha ka. Külas ikka söön, aga koju pole toonud. Ja tõesti on mõnus, ülilihtne ja hea.

  Ja kõvaks ka ei lähe. Ja kui on juba kuu aega nurgakapis olnud… alles siis võib hakata nurisema ja võibolla ka hallitust otsima. Teen tavaliselt ühe 24cm läbimõõduga ketta ja siis ühe keeksivormileiva ja sellest jagub väga pikaks.

  Jõudu!

 2. Ragne says:

  Nagu Maru, siis pole ka mina poeleiva riiuli ees väga kaua enam olnud (täpsemalt novembrist) ja kui kuskil pika kaalutluse tagajärjel poeleiba söön, siis alati kahetsen, et võtsin- kuidagi maitsetu ja imal tundub. Nii, et tere tulemast leivaküpsetajate sekka:)

 3. Kärt says:

  Ragne, su blogist lugesin ka leivategemise lihtsuse kohta, nii et tänud sullegi :)

 4. Piret says:

  too tööle ka kaasa,tahaks nii väga proovida:))))))) aga ära enne kolmapäeva too, ma pole tööle

 5. Redfox says:

  no ma ei peaks poest ostma kui mu leibu teised ära ei sööks nina alt. mai tee aint neile kurat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *