Ploomimoos

Mu köök jääb mulle kitsaks! Lisaks sellele, et ma oskan varsti paremini neid logisevaid kapiuksi parandada, kui selle mööbli paigaldanud töömehed, või vähemalt selline mulje hakkab tekkima küll.
Sel sügisel oli mul õnn saada koduseid ploome, neid oli vist umbes kilojagu, et sain teha endale purgi oma lemmikmoosi. Ploomid olid mahlased ja natuke mõrkjad, ja see mõrkjus kandus edasi ka moosipurki. Aga jube hea on, nagu päris! Olen varem teinud ploomimoosi turult või poest ostetud ploomidega, mille peale PeZi ema ütles et see on küll patutegu. Nojah, mis teha, isetehtud on ikkagi parem kui poest, mis sest et ploomid pole oma aiast.
Retsept Pillelt ja purgistamisjuhis Thredahlialt.
Muide, võib-olla juba märkasite, aga salaja on muutsin blogi aadressi. Kas pole mitte kena? Hoopis parem meelde jätta :)

1 kg kividest puhastatud ploome
0,5 kg moosisuhkrut
1 dl vett

Kuumuta ploomid ja vesi, umbes 10 min, lisa suhkur. Keeda umbes 15-20 min madalal tulel, vahtu koorides. Vala kuum moos steriilsesse purki, kaaneta ja keera purk tagurpidi, et salaõhukohad paljastuks ja su moosi kääritama ei hakkaks.

You may also like...

2 Responses

  1. Pille says:

    Mulle meeldib ka ploomimoos väga. Ja Su blogi uus aadress ka :)

  2. Anna-Liisa says:

    Jaa, mulle ka väga ploomimoos meeldib, aga ainult siis, kui seal on suuured ploomitükid sees. Hommikupudru ja kohviga viib ikka mõistuse see moos :)

    Aga ise pole veel keetnud seda, meie varud tulevad Martini emalt ja nende koduaia ploomidest, mida on sel aastal tõesti tohutult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *