Salat bulguri, peedi ja kitsejuustuga

Kõik saavad aru, et ammu oleks kevadeks aeg, kõik, välja arvatud ilm. Kevadeootuses ja lootuses organism nõuab aina enam ja enam kergemaid suutäisi. Seega siit ka üks tore retsept, mille leidsin taaskord Nami-nami retseptikogust. Ja nagu mulle meeldib, tegin väikesed muudatused.

1 apelsin
1 dl vett
140 gr bulgurit
25 gr jämedalt hakitud kreeka pähkleid
85 gr murendatud kõvemat kitsejuustu
4 väikest keedetud peeti tükkidena
1 karp soolvees vähisabasid
2 peotäit värsket spinatit
soola
oliiviõli
laimimahla

Riivi apelsinilt koor, pigista mahl ja lase väikeses potis koos veega keema. Vala vedelik bulgurile, lisa veidi soola, kata anum pealt kilega ja lase paisuda 20 min. Haki pähklid ja peet, loputa spinat. Sega bulgur kahvliga läbi, sega sisse pähklid, peet ja spinat, pudista sisse kitsejuust, lisa veidi oliiviõli ja laimimahla. Sega õrnalt läbi, söö soovi juurde krõbedat saia. Ja valge vein sobib siia ka kenasti.

Ma muidugi ostsin poest originaalretseptis ette nähtud kuivatatud aprikoosid ka aga lihtsalt unustasin need salatisse lisada. Igaljuhul on tegemist väga maitsva õhtusöögi või lõunaga, isegi üleöö seises ei kaota oma värskust.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *