Nõgesesupp munaga

Praeguses suve- või soojemate ilmade ootuses läheb söögiks vaat’ et igasugune roheline lible, alustadest naadist kuni lõpetades võilillelehtedeni. Kevadistest umbrohtudest kuulub minu eelistus nõgesele ja kotitäie nopitud väikeste nõgestega ma maalt nädalavahetusel tagasi sõitsingi, et need supiks keeta.

100-150 gr noori nõgeseid (visuaalselt oli tegemist suure kuhjaga :) )
tilk õli
4 kartulit
1 sibul
1 porgand
1,5 l puljongit
3 kanamuna
soola, musta pipart
keedetud vutimune serveerimiseks

Puhasta nõgesed võimalikest juurtest ja muust sodist, pese ja vala üle kuuma veega. Lase paar minutit seista, kurna ja vala üle külma veega. Lase nõrguda, pigista üleliigne vesi välja ja haki veidi veidi väiksemateks tükkideks. Keeda kanamunad, umbes 7-8 minutit ja vutimunad, umbes 2 minutit, lase jahtuda. Lõigu sibul, porgand ja kartul kuubikuteks. Kuumuta potis õli, lisa köögiviljad ja hauta neid umbes 5 minutit.  Lisa supipõhjale puljong ja keeda köögiviljad parasjagu pehmeks. Maitsesta soola ja pipraga, lisa nõgesed ja kahvliga purustatud kanamunad. Serveeri kooritud ja poolitatud vutimunadega.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *