Fetaburger ehk Meaty Monster

     

Et uut aastat mitte alustada klišeelikult salati või supiga, rääkimata igasugustest “olen sel aastal tublim” lubadustest siis lubage ma lajatan ühe korraliku lihase suutäiega ehk burgeriga.
Veisehakklihast vormitud mahlased pätsid, kuhu vürtsikuse jaoks on lisatud chorizot, sisse peidetud tükk head fetat sobib ideaalselt kahe viilu tumeda ciabatta vahele. Veidike kiirmarineeritud kurki ja ürtidega segatud toorjuustu ja ideaalne reedeõhtune söömaaeg on valmis.

Burgeri jaoks:
250-300 gr veisehakkliha
50 gr chorizo vorsti
3 vutimuna või 1 kanamuna
2 tl worchestire kastet
soola-musta pipart
2 viilu fetajuustu

pool tumedat ciabattat

Fetasalat:
100 gr kirsstomateid
1 punane sibul
3 spl musti oliive
pool kurki
1 tl kuivatatud punet
2 spl oliiviõli
veidi jääsalatit (valikuline)
1 tl äädikat (kas 5%-st või kangemat, sõltub su enda maitsest)

Määre:
3 spl toorjuustu
0,5 tl kuivatatud punet
0,5 tl kuivatatud majoraani
veidi paprikapulbrit

Kiirmarineeritud kurk:
pool kurki
1 tl 30% äädikat
1 tl õli
soola

Vahele veel:
1 valge sibul ja tomat viiludena

Burgerite jaoks haki chorizo, lisa hakklihale koos munade ja muuga, vooli kaks pätsi. Mõlema pätsi keskele täidiseks pane viilakas fetajuustu.
Salatiks lõigu kõik koostisosad ühesuurusteks tükkideks, sega ja jäta veidikeseks marineeruma. Toorjuust sega maitseainetega. Kurk viiluta ja sega äädika, soola ja õliga ja tõsta külmkappi.
Burgerid prae võimalusel grillpannil, keskmisel kuumusel mõlemalt poolt umbes 6-7 minutit. Siis jäävad burgerid seest roosad ja mahlased.
Lõika ciabatta pooleks, prae paar minutit pannil. Määri toorjuustuga, lisa kurk, sibulaviilud, tomat ja burger ja proovi kuskilt otsast burgeri söömist alustada.

You may also like...

1 Response

  1. nitram says:

    Ma nii igaks petteks mainin ära, et Operaga kuvatakse pilte üksteise järgi horisontaalselt.

    Kole maitsvad näevad välja küll, peaks poodi sibama ning materjali tooma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *