Potivasikas

Ostsin lõpuks endale keraamilise ahjupoti, kaanega. Hiljuti jooksis ka ajakirjandusest läbi, et ahjupott, tead, valmistab söögi vaat et iseenesest! Kas see päris nii just on aga lihtne on küll ja maitsev tavaliselt ka.
See isuäratav vasikaliha tükk oli täpselt just seda nägu, et tahtis just seal potis suussulavaks roaks valmida. Ega’s teist keelata saa, tead.

400 gr vasikaliha (siuke mõnus kondiga tükk)
3-4 hapumat õuna
3-4 porgandit
2 sibulat
200 gr ube
2 spl Dijoni sinepit
1-2 dl punast veini
soola-musta pipart

Kuumuta ahi 200°C. Puista liha soola pipraga üle, mätsi sinepiga sisse, lisa kõik muud ained (porgandid pooleks, õuntelt südamikud välja) ja vein, küpseta ahjus 1-1,5 tundi, sõltuvalt liha pehmusest.

You may also like...

2 Responses

  1. Anna-Liisa says:

    vasikalihast (ega üldse muust lihast peale sea ja kana) eriti lugu ei pea, aga ahjupotist küll. eriti spetsiaalne on siis, kui see ahjupott on vana ja sissetöötatud, siuke pärandus siis, või kui mitte seda, siis vähemasti Venemaa toodang, sest ahjupotte nad oskavad teha. ja mul, õnnelikul, on mõlemad :P

    aga ahjupotist üksi veel ei piisa, ka siis mitte, kui on vana või vene oma. veel peab olema puuahi. ja siis mõne söögiga (nt tatrapuder) on tõesti nii, et paned kuumaksköetud ahju piisava koguse veega ja vahepeal võid paar tundi omi asju ajada ja siis võtad mõnusa potitäie kergelt suitsumaitselist putru ahjust välja ja oioioi kui hea! nii et mõnel juhul tõesti ahjupott teeb ise söögi valmis :)

  2. Kärt says:

    Mul on siis võimalus see pott ise “sisse töötada” :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *