Kanamaks ubadega

Kanamaks, osa II. Ma arvan siiralt, et maks söögina on alahinnatud. Naljakas on mumeelest veel ka see, et USA päritolu TV-saates nimega “Fear Factor” oli kunagi üks kolmest võikast/julgust proovile panevast ülesandest, et tuli süüa praetud veisemaksa. Mis minumeelest on väga maitsev! Aga see selleks.
Üleüldse ma arvan, et maksa võib vabalt valmistada ka ebatraditsioonilisel kujul, mitte ainult praetult sibulaga või seda vaid pasteediks tehes. Olen varemgi maksaga potihautist teinud, ja noh, põhimõtteliselt võiks täiesti vabalt fantaasial lasta lennata. Kunagi on plaan seda ka pastakastmes kasutada. Retsepte veidi teistmoodi kasutuse kohta leidub üsna vähe, üllatavalt kombel.
Kuna kanamaksa olen näinud müüdavat vaid 500gr kaupa külmutatuna siis pool sellest jäi salatitegemisest üle ja üks õhtu ma leidsin, et oleks hea plaan see koos ubadega pannil ära praadida.

200-300gr kanamaksa
1 suur porro
400 gr ube (külmutatud või mitte)
1 dl valget veini
2 tl mett
soola-musta pipart

Prae kõrgel kuumusel kiirelt maks, maitsesta soola-pipraga, tõsta kõrvale. Lisa pannile veidi õli, kuumuta, lõigutud porro ja oad. Keera kuumust vähemaks, juurde vein ja 1 tl mett. Hauta kaane all ca 10 min, lisa kanamaks ja veel veidi mett, kuumuta paar minutit.

You may also like...

2 Responses

  1. Pille says:

    Nami-nami eestikeelses retseptikogus on tervelt 25 kanamaksa retsepti, sh hautised, risotod, salatid, terriinid-pasteedid, grillvardad jne:)
    Aga üldiselt tekitab maks vähemalt väljaspool Eestit parajat võõristust. Kui ma hiljuti meie vanast heast maksakastmest blogisin, siis kartsin, et jääb täitsa kommentaarideta:)

  2. Kärt says:

    Hehe, Pille, vähemalt oled sina ja su kogu olemas! Aga noh, sellesmõttes, et kui võrrelda mingite muude lihasaaduste retseptivalikut, on maksasisaldusega ikka suht nukral järjel, minumeelest vähemalt. Ja minumeelest paljud seda va maksa “teistmoodi” ei teegi eriti .. But maybe it’s just me ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *