Soba nuudlitega spinatikana

Soba nuudlite maitsmiseni polnudki ma jõudnud kuni Prismast need leidsime täitsa mõistliku hinna eest – ca 2€ pakk, kus sees 350gr. Millest minu hinnangul jagub lausa viieks keskmiseks portsjoniks.
Kuna plaanis oli teha spinatikastmes kana siis soba nuudlid kastme juurde olid ideaalne valik. Need said maitsmise hetkest peale mu uuteks lemmikuteks nuudliteks, jättes kõrvale riisi- ja munanuudlid. Tervislikkusest ei hakka parem rääkimagi, sest iga laps teab, et tatar on üks kasulikematest toiduainetest ning ka väga maitsev sealjuures. Roog on tõeliselt kiirelt valmiv ning igati tervislik, sobib ideaalselt töönädalal õhtusöögiks ette võtta.
Retsept tugevalt mugandatud Toidutarest.

150-200 gr soba nuudleid
2 broilerifileed
4 spl sojakastet
1 sibul
2 küüslauguküünt
400 gr külmutatud spinatit
2 spl austrikastet
1 tl kalakastet
4 spl lahjat maitsestamata jogurtit
2 spl seesamiseemneid
1 spl seesamiõli
hakitud värsket sibulat
poole sidruni mahl
soola, musta pipart

Lõigu broilerifileed parajateks tükkideks ja sega sojakastmega, lase veidi seista. Valmista vahepeal ette muud toiduained – haki sibul ja küüslauk, roheline sibul. Rösti kuumal pannil seesamiseemned ja tõsta kõrvale jahtuma. Seejärel prae kuumal pannil kiirelt broileritükid ja tõsta samuti kõrvale. Alanda pannil veidi kuumust ja lisa hakitud sibul ja küüslauk, hauta  paar minutit. Lisa külmutatud spinat ja lase sel sulada kaane all, see võtab aega kuskil 10 minutit või veidi rohkem. Kui spinat on sulanud, sega sisse austrikaste ja kalakaste, pool sidrunimahlast ja seesamiõli. Lisa broileritükid ja lase kastmel keema tõusta. Tõsta kuumuselt maha ja sega juurde jogurt.
Keeda nuudleid umbes 3 minutit, kurna ja serveeri kohe kastmega. Riputa peale ohtralt hakitud rohelist sibulat ja röstitud seesamiseemneid, soovi korral tilguta peale sidrunimahla.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *