Rabarberikastmes kana

Rabarberikana koostisosad

Kuula saadet:

Vaata videot:

Mitu rabarberikooki oled juba sel kevadel teinud? Päris mitu ilmselt. Aga mitmesse soolasesse rooga oled sa rabarberit sobitanud? Pakun, et mitte ühessegi. Aga nüüd ma ütlen, et sa pead seda kindlasti proovima, sest rabarberi hapukus sobib väga hästi liha kõrvale. Ja eriti hästi sobib sellest teha mõnusat kastet, sest rabarberis on parajalt mahlasust ning ingveri väike teravus lisab veel ekstra mõnusa nüansi. Kindlasti võiks kana asemel kasutada ka sea välisfileed või isegi lõhefileed. Ja kes ei suuda ilma tšillita hakkama saada, siis viska sedagi kastmele juurde, sest magus-hapu-vürtsikas on ju teadagi võidukas maitsekombinatsioon.

500 g kanafileed
1 spl värsket ingverit
3 küüslauguküünt
1 valge mugulsibul
2 dl köögiviljapuljongit
1 tl valget veiniäädikat
1 spl mett
400 g värsket rabarberit
1 tl meresoola
jahvatatud musta pipart
praadimiseks mahedamaitselist õli

Haki sibul, riivi küüslauk ja ingver. Kuumuta pann, lisa õli, hakitud sibul, küüslauk ja riivitud ingver, prae mõned minutid. Lisa tükeldatud kanafilee, sega. Prae veel mõned minutid, lisa puljong, veiniäädikas ja mesi. Kuumuta kuni segu uuesti keeb ning lisa tükeldatud rabarber koos soola ja musta pipraga. Hauta kastet keskmisel kuumusel umbes 10 minutit kuni rabarber on pehme aga hoiab veel vormi. Serveeri näiteks keedetud täistera riisiga. Maitseks ja värviks sega riisi sisse näiteks värskeid rohelisi herneid ja murulauku või rohelist sibulat.

Rabarber Rabarberikana Rabarberikana

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *