Lömmis kartulid

Kartulid

Teeme kartulile veidi head promo ka ja tuunime ta ära. On teine viimasel ajal veidi halba valgusesse sattunud kõikide uute ja moodsate toiduainete kõrval, kuigi tegelikult, tunnistagem, kartulist saab ikka jube häid sööke teha.
Seega, teeme vanad head ahjukartulid väheke huvitavamaks. Aga seda kõike väga lihtsalt, mingeid võõraid maitseaineid osta vaja ei ole, võta kapist vaid küüslauku, õli ja soola ja oledki valmis neid seest pehmeid ja kohevaid, pealt krõbedaid kollaseid hõrgutisi tegema.


Kuula saadet järgi:

Arvesta umbes 3-4 kartulit sööja kohta:

soovitud kogus kartuleid
vett
soola
4-5 spl õli
3-4 küüslauguküünt
Pese kartulid täiesti puhtaks, ära koori. Pane potti, vala peale külm vesi nii, et kartulid oleks enam-vähem kaetud, lisa soola. Keeda alates keema hakkamise hetkest 15 minutit. Kurna vesi ära ja lase kartulitel veidi jahtuda. Samal ajal tee valmis küüslauguõli – purusta küüslauk ja lisa see õlile, sega.
Pane kartulid ahjuplaadile, litsu nad kergelt laiaks ning pintselda mõlemalt poolt küüslauguõliga. Riputa enne ahjupanekut veel soolaga üle. Küpseta kartuleid 200°C kraadises ahjus veel 20 minutit.
Kõrvale sobib näiteks kodujuust rohelise sibulaga.

Küüslauguõli Lömmis Valmis!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *