Laimiruudud

Kui nüüd täiesti aus olla, siis selle maiuse tegin ma tegelikult eelmisel aastal. Aga kuna siin oli vahepeal ülekaal magusatel roogadel siis ei hakanud ma selle retseptiga kuhugi kiirustama.
Ameerikas kuulus key lime pie autentset versiooni on siinmail keeruline teha kuna minuteada pole meil key laime (eestikeelne nimetus mulle teadmata) üldse saada. Key laim on internetis leiduva info põhjal väiksem, seemneterikkam, mõrudam ja hapum kui siin müüdavad laimid. Igaljuhul on väga mõnusat hapukasmagusat laimikooki võimalik valmistada ka nendest. Kook ise on lihtsamast lihtsam ja kes sellega pole varem kokku puutunud, imestavad alati, kuidas nii väheste koostisainetega on võimalik nii maitsev kook valmistada. Ideaalne magusroog inimesele, kes ei armasta liigmagusaid ja läägeid magustoite.
Ruutude idee said siit retseptist, mis individuaalseks serveerimiseks minumeelest täiesti suurepärane mõte. Ilusaid ruute on sellest koogist natukene raske lõigata, sest kohev ja vahune täidis tahab kangesti noa külge kleepuda. Selle vältimiseks on hea mõte iga lõike järel nuga märjaks kasta.

250 gr digestive küpsiseid või piparkooke
70 gr sulatatud võid
5 munakollast
1 purk suhkruga kondenspiima
250 ml värskelt pressitud laimimahla
kaunistuseks laimikoort

Purusta küpsised ja sega võiga. Suru koogivormi põhja (kasutasin umbes 20x27cm suurust vormi) ja küpseta 180°C ahjus 10 min. Tõsta ahjust ja lase jahtuda, jäta ahi sisse.
Vahusta munakollased korralikult, vala juurde kondenspiim ja vahusta paar minutit veel. Sega juurde laimimahl kuni täidis on korralikult segunenud. Vala vormi ja küpseta 180°C ahjus 10 min, tõsta välja ja jahuta (täidis peab olema kergelt võdisev). Kui kook on jahtunud, tõsta külmkappi ja hoia seal minimaalselt 4 tundi või üleöö. Serveerimiseks lõika kook ruutudeks, kaunista laimikooretükikestega.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *