Kanarull piiniaseemnete ja peekoniga

… kõrvale klaasnuudlid ja rukola kaste.
Ehk natuke pidulikum või mitte päris igapäevane roog. Või noh, kuidas kellelgi. Aga vägagi hästi kokkusobivad maitsed, ma ei tea, kas võib öelda lausa, et klassikalised?
Siia on eriti mugav kasutada kana nahata-kondita kintsutükke, mumeelest on neid äärmiselt mugav kokku rullida. Ei pea vasardama kah, on juba iseenesest pehmemad kui filee.

400-500 gr kana kintsutükke
3-4 spl röstitud piiniaseemneid ehk seedermänniseemneid
ameerika peekonit (kui kasutad muud peekonit, soovitan suitsutatut)
pott rukolat
1 väike sibul
1 tl võid
1 tl maisitärklist
4 dl puljongit
klaasnuudleid
vett
soola

Täida kanatükid piiniseemnetega, jahvata peale veidi soola ja keera rulli koos peekoniga. Lao ahjuvormi ja küpseta 200°C ahjus umbes 35 min. Vala nuudlitele peale keev vesi, riputa peale veidi soola ja lase neil niikaua tõmmata, kui ülejäänud söök valmib. Veel parem, kui saad kausile toidukile peale tõmmata.
Siis valmista kaste: hauta sibulat veidi võis, lisa enamus hakitud rukolast ja kuum puljong, keeda mõni minut. Püreesta kaste, lisa juurde ülejäänud hakitud rukola (nii umbes peotäis). Lase kastmel uuesti keema tõusta, lisa 0,5 dl külma veega lahjendatud maisitärklis ja keeda umbes minuti veel. Maitsesta soolaga.
Serveerimiseks nõruta nuudlid, vala peale kaste ja lisa kana. Kõrvale jahedat valget veini.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *