Tatraleivakesed

Tatrajahu lainel jätkates… Sattusin sellele retseptile Toidutares brausides ja lisasin kohe tänapäeva järjehoidjasse ehk Pinteresti. Eile õhtul sattus retsept jälle silma alla ja mõtlesin, et prooviks nüüd.
Neid on väga kiire ja lihtne teha, mustaks saab vaid üks kauss. Leivakesed ei ole väga pehmed aga mitte ka väga kõvad, ütleks, et koorikleiva ja näkileiva vahepealne. Mulle väga maitsesid, teen neid kindlasti veel ja veel. Neid on hea krõbistada hommikuks või teha eelroaks erinevate katetega.
Originiaalretsepti muutsin oluliselt, sest kuivainete ja keefiri vahekord oli veider ja täpselt retsepti järgi tehes poleks ma kuidagi seda tainast saanud “vormida”, sest see oli vedel nagu hapukoor.

6 spl tatrajahu
2 spl täistera kaerahelbeid
1 spl suhkrupeedi helbeid (või asenda kaerahelvestega, odrajahuga, kamajahuga, täisterajahuga)
1 küüslauguküüs
1 spl linaseemneid
1 spl päevalilleseemneid
0,5 tl kuivatatud punet
0,5 tl kuivatatud majoraami
0,5 tl kuivatatud rosmariini
0,5 tl suhkrut
0,5 tl meresoola
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soodat
1 suurem muna
1,5 dl keefirit

Sega kuivad ained omavahel, riivi hulka küüslauk, lisa muna ja keefir, klopi taigen ühtlaseks. Taigen on suhteliselt märg, seda on lihtsam vormida niiskete kätega. Vormi ahjuplaadile sobiva suurusega pätsikesed, umbes 4-5mm paksused ja peopesa suurused. Küpseta 200°C ahjus 25-30 minutit. Kui sa neid kohe ei söö, siis järgmisel päeval enne söömist soovitan need läbi röstida.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *