Ahjuribid


Mahlased ribid ei pea olema ainult suveunistus ja grillpidude kuningas, neid võib teha aastaringselt. Tegelikult ongi neid ahjus kõige lihtsam teha, peab vaid veidi plaani pidama, et ribid õigel ajal marinaadi saaks, et nad siis kolmeks-neljaks tunniks ahju “unustada”.  Maitseainesegu saab kokku segatud sekunditega, liha selle kokku hõõrutud sama kiirelt. Tegemist on roaga, mille valmistamise võib ette võtta mõnel nädalavahetusel, just siis, kui leiad, et vajad midagi eriti hõrku, millega end turgutada.

2 tl pruuni suhkrut (kasutasin muscovadot)
2 tl küüslaugupulbrit
3 tl suitsupaprika pulbrit
1 tl tšillihelbeid
1-1,5 tl soolaSega kokku maitseained ja hõõru ribidele. Lõika nahale sälgud ja hõõru segu ka nahale ja naha vahele. Mässi kilesse ja hoia külmkapis kuni 24 tundi.
Võta liha külmast, eemalda kile. Pane ahjuvormi ja restile, nahk ülevalpool. Kata fooliumiga ja küpseta 180°C ahjus 3-4 tundi. Kui ribid on valmis, eemalda foolium ja lase grillrežiimil veel 15 minutit küpseda, et nahk krõbedaks muutuks. Võta ahjust, lase 5 minutit lihal puhata ja lõika viiludeks.
Kõrvale soovitan serveerida värsket krõmpsu salatit riivitud nuikapsast ja porgandist, kus seltsiks veidi tšillit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *