Karamellpopkorn

Soolaga popcorn

Ma olen kinos see jobu, kes filmi ajal popkorni mugib ja selle krabistamisega teisi filmientusiaste segab. Aga ausaltöeldes on mul sellest täiesti ükskõik, sest mulle meeldib popkorn väga. Väga väga väga. Muidugi kinopopkornist enam meeldib mulle kodus tehtud sest siis see on värske ja veidi soolasem (ja tapvalt odav). Aga kui käisime viimane kord kinos Marslast vaatamas, siis nägin, et müügil oli ka karamellpopkorn! Väikese topsi eest taheti 3,5€, mille andmises ei kahelnud ma hetkekski. Ja see esimene amps, mmmm… Krõbe magus väliskiht, pehme sisu, ohhhh. Oleks ainult veidi soola tahtnud, mis karamelli veidi tasakaalustaks. Ehk siis mis on järgmine samm? Muidugi ise proovida järgi teha.
Koduses versioonis koonerdasin veidi suhkruga sest kinos pakutav oli tsiba liiga magus. Mis ei tähenda muidugi, et ma seda järgmine kord uuesti ei ostaks. Või seda topsitäit praegu ei tahaks. Mmmmmm, popkorn….
Nami-Namis ilmus just väga hea ja põhjalik lugu, kuidas ise head popkorni teha seda sealjuures mitte põhja kõrvetades, seega ei hakka ma seda siin ümber kirjutama.

1,5 dl maisiteri
3-5 spl viinamarjaseemneõli või kookosõli
soola

Karamelli jaoks:
100 gr valget suhkrut
3 spl roosuhkrusiirupit
2 spl võid
1 tl vaniljeekstrakti
0,5 tl jahvatatud meresoola

Valmista popkorn ja vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Soojenda ahi 120ºCni. Valmista karamell: pane suhkur koos siirupiga pannile ja lase sulada. Ära sega. Kui sul on vaja, et sulamata suhkur paremini seguneks, kõiguta panni rahulikult küljelt-küljele. Kui kogu suhkur on sulanud, lase sel paar minutit karamelliseeruda ja seejärel lisa või. Lisa sool ja vanilje, sega kogu mass ühtlaseks.
Nirista karamell popkornile ja puulusikate abil sega kuni kogu popkorn on ühtlaselt karamelliga kaetud. Pane popkorn eelsoojendatud ahju ja küpseta umbes tund aega, paar korda vahepeal segades. Lase veidi jahtuda enne söömist.

Karamelliga popcorn

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *