Kleepuv kana

Raamatupoes oli ammu silma jäänud Gordon Ramsay raamat Fast Food. Eestis maksis see kuskil 400 ja veidi peale kuid.. kui me Londonis olles Wimbeldonis suvalisse raamatupoodi sisse tuiasime, vaatas see meile riiulilt vastu hinnaga 9.99 naela. Oh, super! Lähen siis rõõmsalt kassasse ja.. “6.99 please!” Veel parem!
See retsept, nagu arvata võib, on just sealt pärit ehk siis originaalis Sticky Chicken.
Ma muutsin seda natuke, nagu ikka, sest oli vaja katsetada ära uus (ahju)pann. Selle sain nimelt kingiks PeZi perelt, suur aitäh! Sel on hea paks põhi, sel on hea praadida ning seda saab kasutada ka ahjus kuna tal pole ühtegi plastmassosa, ja hoiab sooja ka väga hästi. Kana küpses seal väga mahlaseks ja hõrguks, mmm!

ca 600-700 gr kanakoibi ja tiibu
1 spl valget veiniäädikat
1 dl vett
2 sidrunit
2-3 küünt küüslauku
1 spl pruuni suhkrut või mett
veidi sojakastet
soola
Kõrvale: maisitõlvikud

Pruunista kanatükid, mitmes osas, kui on suurem kogus. Pane uuesti kõik pannile ning vala peale veiniäädikas, lase minutijagu muliseda. Lisa vesi ja lase veel minutijagu keeda, kana samal ajal liigutades. Nüüd pressi sisse 1 sidruni mahl, lõigu kest ja teine sidrun ja lisa kõik pannile. Samuti lisa ka küüslauk, katki muljutud küüntena. Raputa peale suhkurt (originaalis kasutati mett aga mul oli see kodust otsas). Tilguta peale sojakaste ja lisa veidi soola. Kui kasutad tavalist panni, lase kaane all haududa umbes 20-30 min, kui saad ahjus teha, siis keskmisel kuumusel ca 40-45 min. Enne serveerimist lase veidi söögil “tõmmata”.

Retsept on nime väärt, kleepuv on ta tõesti ja muidugi, imemaitsev.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *