Kookoskala

Kalaroogi siit blogist tihtipeale ei leia. Kui täiesti aus olla, siis on see alles teine kalaretsept viienda tegutsemisaasta jooksul. Kõlab veidralt, kas pole. Selleks on küll lihtne põhjus, nimelt meeslemmik ei söö kala. Nii see väärt kraam meie köögis ongi põlu alla sattunud. Ausalt öeldes pole lihtne kala süüa ka üksinda, oma vastumeelsust igasuguse kalalõhna ja kalasöömise kui sellise vastu väljendatakse üsna häälekalt. Eriti valjuks läheb see protestihääl siis kui ma ostan koju marineeritud heeringat või kilurulle või hoidku selle eest, et julgen avada tuunikalakonservi. Suudlustest võin siis ainult unistada kuni ma hambad uuesti ära pesen.
Mõnukord saavad aga isud võitu ja vahest harva valmistan kaks eraldi sööki, kala mulle ja midagi muud PeZile. Seekord tahtsin teha valget kala ja just ahjus ja kookoskaste tundus eriti ahvatlevana.
Inspiratsioon nami-namist.

500 gr külmutatud heigifileed
1 purk kookospiima
3 sl austrikastet
1 sl heledat sojakastet
2 tl kurkumit
valget pipart
soola

Sega omavahel kookospiim ja maitseained, aseta sulanud ja kuivaks patsutatud kala ahjuvormi ja vala kookospiimaga üle. Küpseta 200°C ahjus umbes 30 minutit. Serveeri pruuni riisi või muu meelepärasega.

You may also like...

4 Responses

 1. merit says:

  Kuidas maitses? Kui kaua kala sulas? Millise firma oma osta? Ma olen alati heigi ja üldse külmutatud kala suhtes natuke skeptiline olnud, aga arvestades värske kala kesist ja kallist valikut oleks viimane aeg proovida:)

 2. Kärt says:

  Täitsa maitses, kuigi kindlasti on see parem värskest fileest tehtuna. Aga ostsin mingi Vici oma ma arvan, ja netiavarustest lugesin, et pangasiuse fileed pigem tasub vältida, pidavat mudamaitsega olema. Läksin kindla peale välja ühesõnaga.

 3. Maru says:

  Kärt, marss Kalaturule!
  Ja ei mingit külmutatud kala, kui just talv ja -20 õues ei paugu.

  Kalavalik on seal mõnus, värske ja üldsegi mitte ogara hinnaga. Meil pea kogu valik vist ära proovitud ja kiidetud.

  Pangaasiusel e pangal pole ma küll mudamaitset täheldanud. See kõlab linnalegendina, nagu part=muda ja lammas=vill.

 4. Kärt says:

  Ma ei kahtlegi Kalaturu headuses aga ausalt öeldes ei viitsi ma sinna ühe fileekese pärast minna. Ja rohkem mul tavaliselt ei kulugi :) Ja ei mäletagi, millal ma viimati vabatahtlikult laupäeval enne kella 10t ärkasin. Olen siuke lohe lihtsalt, mis teha.
  Aga selle panga koha pealt on sul tõenäoliselt õigus, värske kindlasti ei maitse muda järgi. Aga mina pole kumbagi saanud, ei külmutatut ega värsket. Võhikuna jagasin vaid internetitarkust :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *