Peekonikana

Vahetult enne kohustuslikku maaleminekut jaanilaupäeval (sest kes see siis jaanilaupäeval linna jääb!) tegin kodus pühadeteemasse mitte-haakuva söögi ehk siis ahjus peekoniga kana. Kõrvale roheline salat.

2 kanakoiba
200 gr suitsupeekonit
ploomikastet
soola
Salati sai jääsalatist, punasest sibulast, kirsstomatitest, soolast.
Murra kanakoivad pooleks (mugavam süüa), raputa kõikidele tükkidele kergelt soola ja mässi peekon ümber, peale ploomikaste. Vormi ja ahjus 200kraadi juures umbes tund aega. 10 min enne valmissaamist lisa veel natuke ploomikastet.

Õhtul üle lõkke ei hüpanud ega šašlõkki ei küpsetanud. Aga see-eest sai mere ääres käidud. Ja mis ajast jaanilaupäeva öösel ilutulestikku lastakse?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *