Kõrvitsamüsli

 

Kolm on kohtu seadus ehk siit tuleb järjest kolmas retsept kõrvitsaga.
Kõrvitsamüsli on USAs päris popp asi, eriti just praegusel ajal. Eestis mitte vist nii väga, sest paarile inimesele mainides, et tegin kõrvitsamüslit, ajasid nad silmad suureks ja ei saanud kohe arugi, kuidas seda veel tehakse.
Ise tehtud müsli headest külgedest siin pole mõtet rääkidagi, kõik on ütlematagi selge. Aga ikkagi ütlen – saab kasutada tervislikumaid magustajaid kui valge suhkur ehk siis mett ja vahtrasiirupit ja tunduvalt vähem, kui seda leiab poest ostetud variantides. Lisandite valikuvabadusest rääkimata.
See müsli sai nii maitsev, et tegin nädala jooksul kaks portsu, mille me kahekesi märkamatult kinni pistsime. Eriti meeldis just veidi vürtsikas maitse ja see, et müsli polnud liiga magus. Kes soovib magusamat müslit, võiks lisada rohkem vahtrasiirupit või lihtsalt mett.
Inspiratsioon Baked Bree ja The Pastry Affair blogidest.

500 gr täistera kaerahelbeid
50 gr kõrvitsaseemneid
50 gr jämedalt hakitud mandleid
1,5 dl kõrvitsapüreed
4 spl oliiviõli
~6-8 spl vahtrasiirupit
1 tl kaneeli
1 tl ingveripulbrit
veidi riivitud muskaatpähklit
tera soola
peoga kuivatatud jõhvikaid ja kuldseid rosinaid

Sega omavahel kaerahelbed, kõrvitsaseemned ja mandlid. Pane köögikombaini kõrvitsapüree, maitseained ja vahrasiirup, püreesta ühtlaseks massiks. Sega püree kuivainetega korralikult läbi ja kummuta segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Aja müsli plaadil ühtlaselt laiali ja küpseta 180°C ahjus 15 minutit, tõsta ahjust korraks välja ja sega, pista uuesti ahju ja küpseta veel 15 minutit. Võta ahjust ja kontrolli, kas müsli on piisavalt krõbe. Kui tundub, et on veel liiga niiske, sega korra veel ja küpseta 10 minutit lisaks.
Täpset küpsetusaega on tegelikult väga raske anda, kõik sõltub su enda ahjust. Müsli peab jääma kuldseks ja krõbedaks, üle 40 minuti ma ei julgeks lasta ja kindlasti peab seda vahepeal segama. Igaljuhul tuleks silm peal hoida, et müsli liiga pruuniks ei küpseks ja kibedaks ei muutuks.
Võta müsli ahjust ja lase plaadil täielikult jahtuda. Sega sisse endale sobiv kogus rosinaid ja kuivatatud jõhvikaid.

You may also like...

2 Responses

  1. Ragne says:

    Mitu ml või grammi on 1.5dl kõrvitsapüreed?

  2. Kärt says:

    1,5 dl on 150 ml

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *