Täidetud paprikad

Praegu müügil olevad paprikad on just sellised rõõmsad ja prisked ja paraja suurusega, et neid täita millegi heaga. Kujutan täiesti vaimusilmas ette, kuidas nad turu- või poeriiulil kambakesi lõbusalt vadistades ootavad, et kes neist järgmisena välja valitakse ja koju viiakse. Just nagu mõnes tervislikku toitumist propageerivas multikas või reklaamis.

2 suurt paprikat
400 gr kanahakkliha
1 väiksem porru või keskmine sibul
100 gr pruune shampinjone
1 spl hakitud jalopenot
2 spl fetakit
3 spl jahu
2 dl piima
soola, oliiviõli

Lõike paprikatelt kaas maha, piserda seest õliga ja soolaga, eelküpseta 180°C ahjus 15 min. Samal ajal kui su paprikad on ahjus, lõigu porro, seened ja jalopeno, prae pannil kuni seentest on vedelik välja haudunud. Lisa hakkliha ja pruunista, maitsesta soolaga. Lisa jahu ja sega, kalla juurde piim, prae veel paar minutit. Täida paprikad – nii et 1 spl fetakit jääks täiesti paprika ja täidise keskele. Suru täidis tihedalt sisse ja pane paprikale kaas uuesti peale. Küpseta ahjus veel umbes 15-20 min.

Selline küpsetusaeg käib siis selliste suuremate paprikate kohta, kui sul on õhema seinaga paprikad siis võiks küpsetusaega ilmselt vähendada umbes 10 minuti võrra.
Kanahakkliha sobib siia imehästi täidiseks, mahlakas ja pehme tekstuuriga. Kui teravamad maitseelamused ei istu, siis võiks jalopeno ära jätta. Serveerida soovitan värske salatiga, kartulid või muu lisand oleks liig.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *