Ahjuõunad jäätisega

Mida teha õuntega, kui kooki ei taha aga õunad lihtsalt vedelevad aknalaua peal ja peaks need vist ära tarvitama? Kissell? Muffinid? Seekord mitte. Seekord rändasid nad hoopis ahju. Retsept Nami-Namist, natuke muudetuna.

5-6 keskmist õuna
100 gr võid
2 dl fariinsuhkrut
3 dl krõbedat müslit
2 spl jahu
3 spl piima

Poolita ja puhasta õunad südamikest, lao ahjuvormi lõigatud pool all. Sega kõik ülejäänud ained kokku (jäta 1 dl müslit peale raputamiseks) ja kuumuta potis senikaua kuni või sulab. Vala segu ühtlaselt õuntele ja raputa peale ülejäänud müsli. Küpseta 200°C ahjus 20 min.

Suurepärane serveerituna vaniljejäätisega. Natuke krõbe, natuke pehme, natuke soe, natuke külm. Tore sügisene magustoit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *