Kihiline tarretisekook


Tarretisekoogid ei ole kunagi olnud mu tugev külg. Minumeelest on kõige lollikindlam viis, kuidas edukat tarretist teha, on osta see valmis magusa tarretise pakike, lisada kuum vesi ja valada vormi. Kõik. Muud variandid on mul siiani ebaõnnestunud. Tarretis on tulnud kas liiga vedel, tükiline või lihtsalt maitsetu külm plönn. Seepärast oli mul eriti hea meel, kui mul seekord ettevõtmine õnnestus. Küll mõningase sobitegemisega aga mis siis. Tegin seekord lausa kolmekihilise koogi, mille tegemine pole üldse raske aga küllaltki aeganõudev. Soolakas põhi ja hapukad põldmarjad tasakaalustavad magusat tarretist hästi, kooki sobiks serveerida ka törtsu vahukoore või palli vaniljejäätisega.

Põhjaks:
350 gr digestive küpsiseid
100 gr sulatatud võid

Katteks:
1 liiter kirsijogurtit
3 spl zelatiini või 10 lehte zelatiini
veidi vett või sidrunimahla
1 pakk kirsitarretisepulbrit
1 pakk vaarikatarretisepulbrit
200 gr põldmarju

Purusta küpsised ja sega võiga. Suru puru 28 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ja vooderda vormi ääred toidukilega või küpsetuspaberi ribadega. Sulata pulberzeltaiin kuumas vees või sidrunimahlas (lehti paisuta enne külmas vees mõned minutid) ja vispelda jogurti hulga, vala see vormi ja lase tarretuda külmkapis 5-6 tundi või üleöö. Puista tarretanud kihile marjad, valmista pakil olevate juhendite järgi kirsitarretise segu ja vala ettevaatlikult marjadele. Pane uuesti külmkappi tarretuma, nii 5-6ks tunniks ning kolmanda kihina vala peale vaarikatarretise segu. Lase uuesti tarretuda, samuti 5-6 tundi.

You may also like...

5 Responses

 1. vernanda says:

  noja ma juba mõtlesin, et mis toimub, ei ühtegi posti enam, aga mul oli veel vana .com.
  btw, täna saabus just üks kena nummi potentsiaalne külmakast, kas panen kõrvale?

 2. Kärt says:

  Kule jaa see üleminek .ee-le on olnud veits vaevarikas. Aga külmakasti pole enam vaja, Ungaris juba käidud, aga tänud sellegipoolest :) Ehk järgmine suvi? :D

 3. vernanda says:

  no igatahes viskan ma selle kõrvale ja ootele, tuleta ise meelde, kui õige aeg käes. selline väike, vahtplastist kastike, aga midagi ikka mahutab, samas ei pane tervet pagasnikku täis, ja kui vaja, saab ja prükki visata, kui ruumi puudu tuleb.

 4. PeZ says:

  Muide selles peaks sousvide’ida saama edukalt ka :)

 5. vernanda says:

  see muidugi et pani kärppse täiega pähe. ma juba pikalt täna mõtlesin, et kuidas näiteks lihale miski raskus külge riputada, sest kauss ilmselt ei juhi nii hästi sooja ja…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *