Jäätis, kavalusega

Kuigi suvi on põhimõtteliselt läbi ja seda võiks ju öelda nö. jäätisehooaja kohta siis tegelikult meeldib jäätist süüa kõigile ju aasta läbi. Kui ma alles hiljuti hakkasin isetehtud jäätisega katsetama, ilma masinata, siis tulemused on kindlasti magusad, jäised ja kahtlemata rammusad. Nii mõnus kui ka ei oleks pehmet, kreemist, suussulavat maiust süüa, jääb ikka kripeldama, et oled kahekesi purgi kondenspiima ära söönud ja kindlasti ei jää see vaid tundeks vaid avaldub kindlasti ka kaalule astudes. Seega see jäätis peaks olema kindlasti meeltmööda figuuri jälgivatele preilidele.
Retsepti andis mulle sõbranna, kelle menüüs praktiliselt kõik head asjad on ära keelatud ja osasid ta lihtsalt keeldub söömast ehk põhimõtteliselt toitub ta minumeelest vaid toorest kapsast, veest ja võib-olla vahest ka kaerahelvestest. Noh okei, ilmselt asi nii hull ei ole aga kui menüüs ei ole mingi liha ega kala, mitte mingisuguseid piimatooteid siis minujaoks tundub asi üsna nutune. Aga noh, mis teha, elu on selline. Tubli, et ta siiski kõigest hoolimata maitsvaid ja mitmekesiseid roogi valmistab. Kui vahest koju ära eksib, see tähendab.
Ilmselt on see jäine maius juba nii mõneski blogis avaldatud aga ega siin palju variatsioone ei ole. Esialgset viidet retseptile mul ei õnnestunud taastada aga ega sellest pole lugu, sest ka see link sobib hästi.

3 küpset banaani

Viiluta banaan, pane tükid külmakindlasse karpi või kilekotti ja pane sügavkülma. Lase seisa üleöö, võta välja, viska blenderisse või köögikombaini ja püreesta kuni kogu mass on kreemine.

Ja ongi kõik. Lihtsamast lihtsam. Saumiksriga on selle tegemine ka võimalik, kuigi tiba ajakulukam ja vaevarikkam, kui lihtsalt nupule vajutada aga saab hakkama. Sobib hästi värskete marjadega, vahtrasiirupiga, eriliselt magusasõbrad võivad lisada šokolaadi või mida iganes ühele jäätisele lisandiks sooviksid.

You may also like...

4 Responses

 1. oks says:

  hahaaaaaaa, hell yea olen JÄNES!
  tegelt feilisin laktoositalumatuse dieedis – pmst olen otsustanud piimatoodete seltskonnas edasi piinelda, sest no olgem ausad, pole võimalustki, et ma viitsiks almost-vegan olla, elu on liiga lühike.

  ja kurat, peab ikka taimetoidu blogi alustama, et inimesed näeks, kui nämmasid asju taimetoitlane tegelikult iga päev sööb. grrhhh.

  kall Brasiiliast (maailma maitsvaim gelato, beibi!!),
  igatsen,
  oks

 2. oks says:

  PS: banaanijäätis on tegelt ka ÜLIHEA ja geniaalselt lihtne – kahtlejad, proovige järgi (y)

 3. Kärt says:

  Oxx, laktoositabla sisse ja letsgo, polegi midagi. Brasiilia! Nomaivõi :D

 4. kärt says:

  Proovisin!
  Imehea:P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *