Iirisemuffinid

Tegelikult oli mul tahtmine teha muffineid martsipaniga aga Stockmannis ei olnud seda müügil. Siis ma otsustasin kiirelt ümber ja arvasin, et iiristega saab vast samahead teha. Ma seda nüüd päris täpselt kinnitada ei saa kuna martsipaniga on siiani järgi proovimata. Aga iiristega tulid ka väga head. Sama vana hea muffinireptsept, natuke muudetuna – asendasin osa tavalise suhkru fariinsuhkruga. Lisandiks 1 suur banaan ja kotitäis Kalevi Sonja iiriseid. Peale mandlilaaste.

100 gr võid
1,5 dl tavalist suhkrut
0,5dl fariinsuhkrut
2 muna
3 tl vanillisuhkrut
4 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 küps banaan
1 kott Sonja iiriseid
mandlilaaste

Vahusta toasoe või ja suhkur, lisa ükshaaval vahustades munad. Lisa omavahel eelnevalt segatud kuivained ja sega ettevaatlikult. Lisa tükeldatud iirised ja banaan. Jäta iga muffini jaoks 1 terve iiris alles, suru see iga muffini keskele. Puitsa peale mandlilaastud ja küpseta 180°C ahjus 15-20 min, sõltuvalt ahjust.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *