Suvekõrvitsa lasanje

Ostsin oma esimese Good Foodi. Olen seda varem ka lehitsenud poes aga pole siiani leidnud mõtet osta. Aga ilmselgelt eksisin. Olen sealt nüüd juba 3 retsepti proovinud, ka alljärgnev on sealt.

2 keskmist suvekõrvitsat
10 lasanjeplaati
300 gr kodujuustu
50-100 gr tugevamaitselist juustu (retseptis oli cheddar aga kuna mul oli kodus suluguni juustu, siis kasutasin seda)
3 küüslauguküünt
1 sibul
1 purk purustatud tomateid
soola, punet, basiilikut

Riivi suvekõrvitsad jämedalt, prae pannil koos sibula ja küüslauguga. Eelkeeda lasanjeplaadid, kurna ja piserda õliga, et nad omavahel kokku ei kleepuks. Lisa suvekõrvitsale enamus kodujuustust ja teine riivitud juust. Sega, maitsesta soolaga ja hauta paar minutit veel. Soojenda potis purustatud tomatid, maitsesta ürtidega.
Lao lasanje vormi – alusta kihiga suvekõrvitsast, siis lasanjeplaadid, siis tomatikaste, plaadid jne kuni viimaseks kihiks on tomatikaste. Puista peale ülejäänud kodujuust ja küpseta 180°C ahjus 15 min.

Eriti kerge ja õhuline lasanje, polegi varem ilma lihata teinud. Ei tundunud sellest üldse puudust, võiks öelda, et maitset oli 110% :) Suvekõrvits oli väga mahlakas täidis, ilmselt kunagi proovin seda asendada mõne muu köögiviljaga, näiteks me mõlema lemmikuga spargelkapsaga või lillkapsaga.

You may also like...

1 Response

  1. Evelin says:

    ahh, see kõlab väga hästi. good foodiga on nõnda, et olen seda mõnel korral ostnud, nii ‘erilisel puhul’ ilmselt – palju minuvanusel ikka raha on.

    üks sõbranna ent tegi mulle ülitoreda sünnipäevakingi – hispaaniakeelse kokandusajakirja comer bien kolmekordse tellimuse. Näitab hoopis teistsugust vaatenurka ja retseptid on väga huvitavad. Aasta tagasi ise Hispaanias olles läksin kõigi kohalike kokandusajakirjade ostmisega nii hoogu, et kogemata ostsin ühe katalaanikeelse ka:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *