Banaanivahvlid

Vahvlid

Kuula saadet:

Üks äärmiselt mõnus variant tumedaks tõmbunud banaanid ära kasutada, on teha nendest vahvleid. Vahvlid, mis on pealt krõbedad ja seest õhulised. Vahvlid, mis on saanud inspiratsiooni Brüsseli vahvlitest aga on oluliselt tervislikumad. Esiteks, pole neis muud lisatud suhkrut kui see kapinurgale vedelema jäänud banaan. Ja teiseks, kasutan siin ka veidi tervislikumaid jahusid kui valge nisujahu. Kuna vahvlid ise ei ole väga magusad, siis võib neid süüa nii soolase katte kui ka magusa kattega. Kuhjata üle sulajuustu või vahukoorega, kuidas hing ihkab. Tõeliselt mõnus pühapäevane hommikusöök, kui on aega köögis natuke kauem toimetada.

1,5 dl kaerajahu
1,5 dl täistera nisujahu
1 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
1 muna
1 keskmine küps banaan
2,5 dl keefiri

Sega kuivained omavahel. Eralda munakollane munavalgest ja vahusta munavalge tugevaks vahuks. Püreesta kahvliga banaan, sega sisse keefir ja munakollane. Lisa segu kuivainetele, sega õrnalt ühtlaseks. Viimasena voldi ettevaatlikult taignasse vahustatud munavalge.
Pintselda vahvlirauad võiga ja küpseta vahvleid vähemalt 5 minutit või kuni vahvlid on kuldpruunid ja pealt krõbedad.

Algus

Taigen

Rauad kuumaks

Valmis!

You may also like...

1 Response

  1. February 20, 2016

    […] Idee siit. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *