Kanamaksapasteet

Oojaaa. Jaa. Lõpuks ometi. Päris omatehtud pasteet. Ma olen pasteedifänn ja siiamaani olen ma söönud vaid poest ostetut, mis enamuses pole just vaimustavad. Ja kui ma mõni aeg tagasi kiikasin Selveri pasteedi koostist, jäi mul peaaegu pasteedisaiaamps kurku kinni. E see ja teine, säilitusaine see ja teine, ei mingit konjakit, kurat võtaks. See ei kõlba ju kuhugi. Siis sattusin Rimis pardimaksapasteedi peale ja üllatuslikult oli sel täiesti normaalne koostis ja maitses ka hästi. Sellest annab tunnistust see, et sõin karbi üksi tühjaks. Mitte just terve õhtuga, aga peaaegu.
Ja nüüd lõpuks, lõpuks ometi, kui PeZ ükspäev ütles, et nägi Kaubamaja bargain bin‘is hakklihamasinat, ei mõelnud ma sekunditki rohkem ja vedasin sobival hetkel ta sinna tagasi ja ostsin masina ära. Koos muude eluliselt vajalike köögitarvikutega – juusturiiv, kaks suurt joogiklaasi, konserviavaja ja suur klaasist säilituspurk (minuga vahest juhtub köögitarvete osakonnas nii, et edaspidine elu ilma just selle esemeta kaotab igasuguse mõtte).
Igaljuhul, retsept on imelihtne, taaskord viksisin ma selle maha Pillelt aga ma tean, et tal pole selle vastu midagi. Ei julgenud lihtsalt oma esimese pasteeditegemisega katsetama hakata. Esimene amps seda hõrgutist ja esimene mõte mu peas oli: “Where have you been all my life?” Kui sulle meeldib pasteet, siis võta ette see tegemine. See on nohu arvestades tulemust.

450gr kanamaksa
100 gr võid
1 sibul
1 spl konjakit
soola, musta pipart

Hauta sibul killus võis pehmeks, lisa puhastatud maks. Prae madalal kuumusel seni kuni maks seest pole enam roosa. Jahuta maha ja aja hakklihamasinast läbi, lisa konjak ja pool toasoojast võist ning sega läbi. Aja uuesti masinast läbi ja klopi ülejäänud või pasteedile sisse. Vispliga, et saaks õhulisem. Säilita karbis ja külmkapis.

You may also like...

3 Responses

  1. Pille says:

    Loomulikult pole mul midagi ‘viksimise’ vastu – mul hea meel, kui saan abiks olla. Kusjuures Sinu foto on palju kaunim, kui minu mitme aasta tagune foto. Mmm. Äkki peaks ära vahetama (kohvikoolitusele tahad tulla?) ;)

  2. Kärt says:

    Vaheta muidugi, kui soovid :) Kohvikoolitusele tahaks ikka, tuleb vist foorumisse postitada :)

  3. k2q says:

    Proovisin jörgi,nämm:P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *