Kookoskalkun laimiriisiga

Tegin endale mõned nädalad tagasi ekspromtkingituse ja tellisin ajakirja Olive aastaks. Seal on küll vähem retsepte, kui GoodFoodis, aga mulle nagu tundub esialgu, et need vähesemad on tiba huvitavamad. Kui keegi peaks just arvama, et 30 ringis retsepte on vähevõitu.
Ehk nagu juba arvata võib, võtsin ma selle retsepti oma esimesest Olive numbrist, maikuu omast täpsemalt. Ja nagu ikka, muutsin veidi. Asendasin kana kalkuniga ja sidruni laimiga ja… keetsin riisi veidi teistmoodi.

~350 gr kalkuni kintsuliha
100 gr basmati või jasmiiniriisi
1/4 rohelist tšillipipart
2-3 küüslauguküünt
pöidlaotsasuurune tükk ingverit
tiba soola
pool valget sibulat
1 tl kurkumit
1 tl purustatud vürtsköömneid
1 purk (400ml) kookospiima
1 laim
4 kardemoni kupart, katki muljutuna
3-4 spl maisiõli

Kuumuta 1-2 spl maisiõli potis, kus riisi keedad. Koori sinna sisse laimi koor ja kuumuta veidi. Lisa 1/4 kookospiimast, lase keema tõusta, lisa piisavat vett, lase uuesti keema tõusta ja lisa riis ja kardemoni kuprad ning tiba soola. Keeda kuni riis on valmis.
Püreesta tšilli, küüslauk, sibul ja ingver pastaks, lisa veidi vett kui segu on liiga kuiv. Kuumuta pannil ülejäänud maisiõli, prae pastat paar minutit, lisa kurkum ja vürtsöömned, kuumuta veel veidi. Lisa tükeldatud liha, lisa maitse järgi soola ja pruunista lihatükid. Keera kuumust madalamaks ja lisa ülejäänud kookospiim, lase kastmel umbes 20 min madalal kuumusel haududa. Kõige lõpus pigista kastmesse terve laimi mahl, sega, maitse ja lisa vajadusel soola.

Riis oli kõige suurem üllatus, mõnusa kreemja maitsega (aga mitte lääge), kui nii võib öelda. Ja kookospiimas haudunud linnuliha on alati võit, aga seda me teadsime ju kõik juba ammu. Igal juhul, kui esialgu tundub, et siin on liiga palju maitseaineid siis ütlen, et neid on kõiki vabalt poodides saada üsna mõistliku hinna eest ja kui teil neid veel kodus ei ole, siis hankige. You’ll love it.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *