Grillkana-krevetipasta

Midagi tõeliselt maitsvat pastasõpradele. Retsept taaskord raamatust “Aastaring köögis”.
See oli esimene kord, kui kasutasin safranit. Sest, olgem ausad, see on ikka pagana kallis. Planeerimatuse tõttu ostsin selle Selverist, ilmselt oleks võimalik seda Piprapoest veidi soodsamalt saada. Aga võib-olla ka mitte, tuleb üle kontrollida. Sinna poodi tasub ikka aeg-ajalt sattuda.

2 grillkana koiba
200 gr puhastatud krevette
1 dl vahukoort
1 dl valget veini
väike näpuotsatäis safranit
1 tl purustatud küüslauku
veidi oliivõli
soola
tagliatelle pastat

Keeda valmis pasta, pane kõrvale oma aega ootama. Soovi korral piserda üle veidi õliga, et pasta omavahel kokku ei kleepuks. Puhasta kanakoivad kontidest, tükelda liha. Kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa küüslauk ja safran, hauta veidi. Lisa krevetid, prae paar minutit. Lisa vein ja grillkana, sega ja kuumuta minut-kaks. Lisa pasta ja vahukoor, sega ja maitsesta soolaga. Lase seista potis umbes minutijagu, sega veel korra õrnalt ja serveeri.

Roog on mahlakas ja täitsa teistmoodi. Sõltub muidugi, mida tavaliselt süüa. Safrani koha pealt ma veel seisukohta vist võtta ei saa, peab sellega veel veidi katsetama. Ehk kuidagi magusaga. Aga siia muidugi sobis hästi, ma lihtsalt tahaks seda natuke muudmoodi katsetada.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *