Kõrvitsamuffinid šokolaadiga

Kõrvits on hetkel moes või siis hakkab kohe-kohe moest minema aga see ei heiduta mind karvavõrdki neid muffineid jagamast. Retsepti olen siia kunagi üles ka pannud, seekord aga tegin väikese muudatuse kuna olin kõrvitsa eelnevalt ahjus röstinud. Mis muide, on äärmiselt hea viis, kuidas suured tükid kõrvitsat mugavalt ära purgistada, et nad külmkappi oma aega ootama panna.

150 gr toasooja võid
2 dl suhkrut
2 muna
4,5 dl jahu
1 dl mannat
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vaniljeekstrakti
2 dl kõrvitsapüreed
tiba soola

Glasuuriks:
100gr tumedat šokolaadi
50 ml vahukoort

Vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval munad. Sega kuivained omavahel, lisa koos kõrvitsapüreega vahule. Sega õrnalt läbi aga mitte liiga palju, muffinitainast ei tohiks liiga palju “ärritada”. Lihtsalt piisavalt, et ained oleks enam-vähem segunenud. Jaota taigen vormidesse ja küpseta 15-20 min 200°C ahjus, võimalusel pöördõhuga.
Lase muffinitel enne täielikult jahtuda kui neid glasuurima hakkad. Glasuuri valmistamiseks tükelda šokolaad kaussi, aja koor kuumaks aga ära keema lase ja vala tükeldatud šokolaadile. Lase minuti seista, et šokolaad sulama hakkaks ja siis vispelda glasuur ühtlaseks. Määri kohe muffinitele, kas lusika või mõne muu abivahendiga.

You may also like...

3 Responses

  1. Kõlavad väga isuäratavalt. Mul ongi vaja just paar kõrvitsat ära teha, kindlasti teen mingist osast ka neid muhvineid. Aitäh hea idee eest ja palju maitsvaid ja eredaid ideid kööki ka 2011. aastaks! ;)

    PS! Väga kodune ja mõnusa feelinguga blogi! :)

  2. Kärt says:

    Marju, aitäh armsate sõnade ja toredate soovide eest! :)

  3. Nonii. Proovisin järgi – eriti head ahjusoonana! Meeldis eriti veel see, et manna jättis sisse sellise teralisuse ja no röstitud kõrvitsa püree värvi ja lõhna juures on ju täiesti võimatu ükskõikseks jääda. Aitäh! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *