Lihtne õunakook

Või äkki isegi kiirkook? Tegin selle koogi järjekordsele DinersClubi õhtule, kui sõber ütles, et tal pole aega meile süüa teha. Mõtlesin, et siis tuleb kiirelt midagi kaasa võtmiseks head valmis visata. Kohale jõudes selgus hoopis, et talle olid appi tulnud ühed abikäed, mis tähendas, et nautisime taas nii soolast kui magusat koos toreda seltskonnaga.

0,5 kg lehttainast
300-400 gr õunu
75 gr purustatud mandleid
fariinsuhkrut
kaneeli

Rulli taigen õhukeselt ja aseta ahjuplaadile. Riputa taignale fariinsuhkrut, purustatud mandleid ja kaneeli. Laota peale õunaviilud ja riputa õuntele peale feel veidi fariinsuhkrut. Küpseta 180°C ahjus umbes 15-0 min. Jahuta veidi ja lõika ruutudeks.

See kook meeldis mulle kuna sel oli õhuke taignakiht, krõmpsuv ja samas pehme ning magus kate. Ja muidugi nagu mainitud – tõeliselt kiire ja vähe mässamist nõudev tegemine.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *