Harissa-kana porru ja kartuliga

Ühe-panni-õhtusöögid on viimasel ajal mu üks lemmikuid viise, kuidas kiirelt noh, õhtusöök, valmis saada. Ja see retsept on üks parematest näidetest, mida olen teinud. Vürtsika harissapastaga kiirelt marineeritud kanakoivad, krõbedaks küpsenud ahjukartuli ja porruviilud, millele on peale niristatud küüslaugust jogurtikastet. See on miski, mis on täpselt minu maitsele. Marineerimine võtab aega kõige rohkem 30 minutit ning kogu valmistamine ise maksimaalselt üks tund. Roog maitseb nagu sellele oleks kulutatud vähemalt kolm korda rohkem aega ja kaob taldrikult kiirelt nagu pits viina pidulauas.
Kanatükkidest soovitan võtta kanakoivad, need on head väikesed ja küpsevad kiirelt. Usun, et sama hästi toimiks ka kintsuliha tükid, nendega pole ohtu, et liha küpseks liiga kuivaks. Ja harissa pastat ei pea minema otsima haruldasest vürtspoest vaid leiab ka täiesti tavapärasest Rimist, letist, kus kookospiimad-sojakastmed ja muu selline “eksootilisem” kraam paikneb. Retsept on pärit Food52 varamust ja sellest jagub 4-le sööjale.

8-10 kanakintsu
5-6 keskmist kartulit
2 spl harissa pastat
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
4 spl õli
2 keskmist porrut
100 g maitsestamata jogurtit
1 küüslauguküüs
1 spl riivitud sidrunikoort (umbes 0,5 sidruni jagu)
3 spl värsket hakitud tilli
3 tl soola

Koori kartulid ja viiluta sektoriteks, pane koos kanatükkidega kaussi. Sega omavahel harissa pasta, 3 spl õli ja 2 tl soola. Vala marinaad kartulitele ja kanale, sega läbi ning lase 30 minutit maitsestuda. Vahepeal puhasta ja haki seibideks porru, sega hulka sidrunikoor, 0,5 tl soola, 1 spl õli ja sidrunikoor. Seejärel sega kokku jogurtikaste – lisa kaussi jogurt, 0,5 tl soola, hakitud küüslauk ja till.
Kuumuta ahi 200°C-ni, vala kana-kartulisegu ahjupannile ühtlase kihina ja küpseta 30 minutit (võimalusel pöördõhuga). Võta ahjust, lisa porru ja küpseta veel umbes 20 minutit. Serveerides nirista jogurtikaste üle terve roa.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *