Kana tikka masala

Kana tikka

Eeva on oma india rännakutelt tagasi ja et tal oleks lihtsam Eesti kõledasse kevad-talvesse sulanduda, võtsime ette ühe india köögi tuntud roa, nimelt kana tikka masala. Selle maitsva kõhutäie algupära on praktiliselt võimatu tuvastada, kuna kõiketeadev internet on täis väga vastuolulist informatsiooni. Aga kuna me oleme põhiliselt head maitsete peal väljas, siis päeva lõpuks loeb ikkagi see, kuidas see pannitäis maitseb. Ja hästi maitseb see, uskuge mind. Eriti mõnusalt hästi veel sellesse kõledasse ilma-limbosse, kus me kinni oleme.
Kuigi retseptis sisalduv vürtside ja koostisosade nimekiri on võrdlemisi pikk, on selle toidu tegemine tegelikult lihtne ja tasuks kindlasti ette võtta. Retsept ise on pärit Nami-Nami veebilehelt.

Kuula saadet:

 

700 g kanafileed
300 g maitsestamata jogurtit
2 sl tandoori karripastat
50 g võid
2 viilutatud sibulat
purustatud küüslauguküünt
1 sl riivitud värsket ingverijuurt
3 loorberilehte
0,5 tl kurkumit
1 tl garam masalat
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud koriandriseemneid
1 tl paprikapulbrit
2 dl purustatud tomateid
2 dl vett

Lõika kanafileed kuubikuteks. Pane koos jogurti ja tandooripastaga kaussi, sega ja lase vähemalt 15 minutit maitsestuda. Soovi korral hoia järgmise päevani külmikus.
Võta kana jogurtimarinaadist välja ning prae pannil küpseks. Sulata potis või, lisa sibul ning hauta 10 minutit aeg-ajalt segades, kuni sibulad on kuldsed. Lisa küüslauk, ingver, loorberilehed, sool ja maitseained. Kuumuta 1-2 minutit, kuni vürtsid aromaatselt lõhnavad. Lisa tomatipüree, kanast üle jäänud jogurtimarinaad ja vesi. Hauta tasasel tulel 5 minutit, kuni kaste pakseneb. Vajadusel lisa veel veidi vett. Lisa praetud kana kastmele ja serveeri basmati riisiga.

 

Sibulad

Vürtsid

Kaste

Kana pannile

Valmis!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *