Hot dog

Kuum koer

(Kuri)kuulsat hot dog’i ehk viinerit saia vahel ei pea ostma ainult kütusejaamadest. Ja kuna pealinna üks paremaid hot dog’i kohti on siiani veel talvepuhkusel, tuleb selle hea ja kuuma koera tegemine ise ette võtta. Üks kiire saiategu ja valida poest välja meeldiv vorstisort, sest siiani me veel vorste tegema hakanud ei ole. Kuigi, never say never.
Saiade tegemine ei võta kauem aega kui pool tundi ja selle ajaga saadki külmkapist välja tõsta kõik meeldivad lisandid, mida sa tahad oma kuuma vorsti kõrvale muhedalt sättida.
Köögikultuur võttis ette USA ühe klassiku ehk new york stiilis hot dogi, mis sisaldab lisaks vorstile hapukapsast, marineeritud kurgi salatit sinepiga ja sibulaid. Kuna olen suur marineeritud punase sibula sõber, siis ladusin need kõigele krooniks peale.

Kuula saadet järgi:

Vaata videot:

Hot dog’i saiad (8 tk):
25 g värsket pärmi
2,5 dl käesooja piima
3 spl mahedamaitselist õli
2 tl soola
400 g speltanisujahu (püül)

Sulata pärm soojas vees, lisa õli, sool ja järkhaaval jahu. Sõtku taigen ühtlaseks vormi 8 pikliku saiakest. Lase 30 minutit kerkida, pintselda üle piimaga ja soovi korral raputa peale seesamiseemneid. Küpseta 220ºC ahjus 15-20 minutit.

Vastavalt sööjate arvule või isule vorste
Lisandid:
marineeritud sibulad
sinep
hapukapsas
marineeritud kurgi salat
… ja kõik muu, mis vaid soovid ja saia vahele mahub, näiteks:
hapukurk
jalopenod
juust
tomatisalsa
guacamole
kartulipuder
küüslaugu-peedi salat
jne

Saiad

Juustune

Kõik lisandid

Hot dog

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *