Naistepäeva ricotta-limoncello tiramisu

Sidruni-ricotta tiramisu

Ma vist ei suuda ei öelda mitte ühelegi sidrunit sisaldavale magustoidule. Kuigi neid ei ole liiga palju, sest sidrun kui selline ei seostu enamasti magusaga, mulle tundub. Aga andke mulle sidrunikooki, sidrunijäätist, sidruni-ükskõik mida – läheb! Hapu ja magusa kooslus, kui see on õigeks timmitud, on lihtsalt vastupandamatu. Ja kui seda magustoitu on nii lihtne teha, et valmib peaaegu kinnisilmi, siis ei teki üldsegi küsimust, kas selle tegemise peaks ette võtma või ei. Ja kui mõelda, et varsti on tulemas naistepäev ja teil on kindlasti keegi eriliselt armas, kellele tahaks midagi mõnusat kiirelt teha, siis ei pea enam rohkem otsima.
Retsepti valmistamise jaoks saatsid lahked Prike inimesed katsetamiseks mulle Bottega Limoncino Limoncellot.

Kreem:
100 g valget šokolaadi
300 g maitsestamata ricotta kohupiima
1 tl riivitud sidrunikoort
3 tl sidrunimahla
30 ml Bottega Limoncino Limoncellot

12 savoiardi küpsist
immutamiseks:
2 dl Bottega Limoncino Limoncellot

Sega kokku kreem, selleks sulata vesivannil valge šokolaad. Lisa sulašokolaad, riivitud sidrunikoor, sidrunimahl ja limoncello ricottale, sega ühtlaseks.
Võta pokaalid, kasta küpsised ükshaaval limoncello sisse ja säti pokaali seinale püsti. Aseta lusikaga sidrunikreem küpsise keskele ja jäta külmkappi tahenema vähemalt üheks tunniks või kauemaks. Kaunista valge šokolaadi laastude ja sidruniviiluga. Desserdi kõrvale sobib ideaalselt jääkülm limoncello segatud pooleks hea proseccoga.

Sidruni-ricotta tiramisu

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *